Dugges: Brandmästare Andréns Törstsläckare

Andrens 2.8Underbart – här kommer en till öl från Dugges som innehåller låg mängd alkohol men en stor portion välsmak!
Den här gången handlar det om en variant på en engelsk bitter (egentligen en variant på ale fast med mer fokus på humle, lägre alkoholstyrka och högre ”hinkabilitet” vilket gör att den egentligen landar ganska nära en American Pale Ale eller APA).
De flesta ölen som kallas bitter ligger generellt sett på runt fyra till fem procent alkoholhalt och därför är det så fantastiskt kul att se att någon lyckas klämma ut (minst) lika mycket smak ur en öl med futtiga 2,8% 

På ytan av den här klara, gyllene drycken får jag ett härligt bubbligt skum som inte riktigt når ända fram till vitt utan får nöja sig med ljust gul-vitt. Mina favoriter av bubblor finns i glaset – de där som alltid gör mig lycklig som bubblande champagne, de där bubblorna som kommer från botten av glaset och som ivrigt letar sig upp mot ytan.
Doften gillar jag med ens; här blandas modigt härliga ”bak-jästiga” dofter med söt, skön malt och fräsch humlecitrus.
Smaken levererar samma upplevelse i en lagom tjock munkänsla – en ganska påträngande maltsmak, tillbakahållen humle och så den där sköna, goda smaken av bull-deg.
Eftersmaken är torr men samtidigt lite fet och den bär ljuvlig toner av bak eller deg, speciellt efter några klunkar.
Så, detta är ju Brandmästare Andréns Törstsläckare så jag antar att en recension inte är fullständig utan en rejäl, törstig klunk?
Sagt, gjort och drucket!
Efter min modiga, törstiga klunk belönas jag med en sanslöst läskande sensation som är mycket svalkande för smaklökarna. Jag känner en väldigt skön maltbas och en härligt tillbakahållen beska som ändå hittar sin plats . Eftersmaken är skönt platt besk och lämnar en svalkande kolsyrad känsla kvar i munnen.

Sammanfattningen blir inte annat än att jag är förbluffad över hur väl den här ”svaga” ölen smakar. Jag vet ju att t.ex. alkohol och fett är smakbärare och kan därför inte för mitt liv tro att den här ölen endast innehåller 2,8%
Mitt råd i sommarvärmen är att köpa den här ölen så fort du ser den eftersom den bjuder på väldigt fina upplevelser och mycket rena och fina smaker!

Sammanfattning

Betyg 7/10
Artikelnummer N/A (Dagligvaruhandeln)
Namn Brandmästare Andréns Törstsläckare
Volym 500 ml
Pris 25-30:-
Land Sverige
Alkoholhalt 2,8%
Bryggeri Dugges Ale- & Porterbryggeri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *