Pang Pang: Dubbel (P)IPA

Dubbel PIPAPang Pang Brewery fortsätter att fylla hyllorna (och våra magar) med urtypen för bastant humlehantverk. Den här gången är det dags att smaka Dubbel IPAn som skämtsamt kallas Dubbel(P)IPA eftersom en gammal hagelbössa också syns på etiketten. Humorn är det definitvt inget fel på men hur är det med den här ölen? Hur fantastisk är den egentligen?

När ölen har landat i glaset så skryter den oblygt med sitt jättehöga, glansiga gulvita skum. Bubblorna är i alla möjliga olika storlekar och bildar ett komplext mönster.
Drycken är givetvis hantverksmannamässigt grumlig och uppvisar färger av gyllene orange.
Denna dubbel-IPA doftar oerhört tjockt av malt, sirap, ananas och sänder humledofter av tropiska frukter. Kort och gott så luktar det ljuvligt!
Med en liten smutt av ölen i munnen känner jag en stark känsla av humlen som nu nästan drar åt lakritshållet men som också innehåller nyanser av tistel och lite söt tropisk frukt.
Eftersmaken är rejält stickig på tungan och lämnar kvar en torrhet. Lite av växtsmaken stannar också kvar.
En andra smakomgång ger mig mer av den där växtsmaken som påminner om tistlar men nu bjuder ölen också på lite sötma och lite smak av sirap.
Det blir riktigt torrt i kinderna!
En törstsläckande klunk (vilket kanske inte riktigt är ”rätt” sätt att smaka när det kommer till en stark IPA) handlar mest om en sjysst maltsmak och den där fina humlesmaken som har växtkaraktär.

Sammanfattningsvis så får jag återigen berömma Pang Pang Brewery för ett bastant och välsmakande hantverk i denna IPA med en stabil och skön maltbas som är oerhört väl avvägd med humlen.
För mig är inte valet av humle riktigt klockrent men det är ju såklart en smaksak – den här måste du prova för att se vad du tycker!

Sammanfattning

Betyg 7/10
Artikelnummer 88627
Namn Dubbel PIPA
Volym 330 ml
Pris 59,90:-
Land Sverige
Alkoholhalt 10%
Bryggeri PangPang Brewery

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *