Dugges: Spotlight

SpotlightI min strävan efter att få tag på sköna och goda öl av låg alkoholhalt har turen nu kommit till Dugges folköl på 3,5% ”Spotlight”.
Det känns som att jag bara blir gladare och gladare ju mer folk- och lätt-öl jag smakar från våra svenska kvalitetsbryggerier och hittills har jag inte blivit annat än imponerad!

Spotlight är en Blond Ale, vilket enligt mig är en rejält läskande öltyp med ren smak och försiktig beska så vi får se nu hur en mellanöl står sig i denna genre.

I glaset observerar jag en skumkrona på flera centimeter högt frodigt, vitt skum med fina kratrar. Det sjunker undan långsamt och lämnar släpspår på kanterna.
Drycken är relativt klar och lite grumligt gyllengul. Till min glädje ser jag mina favoritbubblor – de där som i champagne som färdas från bottnen upp mot ytan i en strid ström.
Lukten består av en mycket fräsch maltlukt som lutar åt spannmålshållet. En smula metallisk känsla upplever jag också.
Smaken är också lite granna metallisk men malten känns väldigt bred och ren i sin upplevelse och lämnar en eftersmak som är frisk och torr.
Dyker jag djupare i glaset och smakar ytterligare så känner jag av en väldigt torr och mycket läskande humlekaraktär som lämnar citrus i eftersmaken.

Den här är en mycket skön öl som jag gärna skulle ha att läska mig med en varm sommardag – bra jobbat, Dugges! 🙂

Sammanfattning

Betyg 6/10
Artikelnummer N/A (Säljs i dagligvaruhandeln)
Namn Dugges Spotlight
Volym 330 ml
Pris 17-20:-
Land Sverige
Alkoholhalt 3,5%
Bryggeri Dugges Ale- &
Porterbryggeri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *