Eskilstuna Ölkultur: Pale Ale

Eskil PASemester i Thailand…inte mycket finöl att dricka. Sonen sjuk och måste hållas inomhus vilket innebär att han konsumerar media i alla former – nu har han belägrat min Playstation VITA och då får jag helt plötsligt fått tid att ägna mig åt de öl som jag smakat under sommaren men inte hunnit blogga om!
Den här gången blir det en Pale Ale från Eskilstuna Ölkultur, en ölsort som jag börjat uppskatta väldigt mycket från ett bryggeri som jag vet är kapabla till storverk.
Spännande ska det bli – häng med!

Eskilstunas American Pale Ale bjuder på ett tjockt, gulvitt skum som innehåller varierande stora bubblor. Skumkronan sjunker undan långsamt och lämnar tydliga spår på glasets kanter.
Själva drycken är halvklar och bär ljusa toner av bärnsten.
Doften är som väntat frisk och fräsch och luktar gott av humle, citrus, jäst och faktiskt lite alkohol trots sin ringa alkoholhalt på 5%
Jag tar ett litet smakprov och upplever en relativt tunn munkänsla. Jag upplever en tydlig humlesmak men lite väl sparsamt när det kommer till citrus-smaken.
Avslutningen är torr och bjuder på aningen citruskaraktär tillsammans med druvskal.
En större och modigare mun med öl ger mig mer humlekaraktär där malten tillåts lysa igenom ordentligt. I eftersmaken kommer lite grapefruittoner fram och känslan är inte alls så besk som jag förväntat mig – torr och sval.
En modig, rejäl klunk skänker mig upplevelser av en väldigt mallig karaktär och humlen får inte spela solo förrän så sent som i eftersmaken.

Ja det är såklart en bra APA som Eskilstuna Ölkultur men personligen saknar jag mycket av de citrustoner som utlovats. Grapefruiten känner jag ju genom hela avsmakningen men kanske en annan citrushumle hade passat bättre?

Eskilstuna Ölkulturs Pale Ale finns att beställa via Systembolagets hemsida för oss som inte bor in närheten.

Sammanfattning

Betyg 6/10
Artikelnummer 88203
Namn Pale Ale
Volym 330 ml
Pris 19,90:- /st
Land Sverige
Alkoholhalt 5,0%
Bryggeri Eskilstuna Ölkultur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *