Folkes ofiltrerade lager

FolkesOj vad tiden går fort! Ölen som jag köpte under sommaren är uppdruckna, anteckningar är nedplitade i mitt anteckningsblock men jag har ännu inte hunnit lägga upp dem här.
Så dags att skapa lite ordning i ölbloggandet! Här kan ni äntligen läsa om Folkes ofiltrerade lager från Centralbryggeriet i Linköping, en riktigt svalkande lager som numera även går att beställa till Systembolag runtom i landet.
Det är snart dags för en tjänsteresa till Linköping igen och då ska jag se ifall bryggeriet har kokat ihop något nytt…

Efter en vacker landning i glaset bjuder Folke på en generös och stolt krona som nästan fyller hela glaset med ett gyllene ”off-white”-färgat skum. Det bildas kratrar i skummet som sjunker undan sakta.
Under kronan lockar en något grumlig dryck som är ljust gyllenfärgad och innehåller vackra champagnebubblor på bottnen.
Lukten bjuder inte på några direkta sensationer – visst doftar det lite av malt och jäst och visst känner jag en gräsig ton men detta är ju trots allt en lager så sensationerna ska ju vara sparsmakade.
Smaklökarna bjuds en bastant maltbas (för att vara en lager) och jag känner av lite jäst, en lagom beska och gräs, kanske örter.
Eftersmaken är aningen besk på tungan, annars mest svalka och malt.
En större munfull ger mig lite mer malt, citrus, mer gräs och något som skulle kunna vara en svag ton av lakrits? Nu upplever jag också att ölen är lite svagare kolsyrad än normalfallet.
En klunk av ölen bjuder på en riktigt bra kropp och en rejält läskande känsla – nästan lite farligt läskande. Nästan lite sådär så att man blir sugen att ta några rejäla klunkar…

Folkes ofiltrerade lager är att mycket bra alternativ till andra lageröl i Systembolagets hyllor – den är god och okomplicerad, perfekt till varmare dagar!

Sammanfattning

Betyg 6/10
Artikelnummer 88910
Namn Folkes Ofiltrerade Lager
Volym 330 ml
Pris 19,90:-
Land Sverige
Alkoholhalt 4,9%
Bryggeri Centralbryggeriet i Linköping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *