Helsingborgs Chilipeppar

ChilipepparEtt för mig helt nytt bryggeri och en upplevelse i hettans land – allt som jag finner intressant i öl-livet! Helsingborgs bryggeri har här i sitt heta experiment gjort något så vågat som en lageröl med chilipeppar – en övning som en del verkligen ogillar men som jag faktiskt tycker var riktigt bra!
Nu är jag ju ett stort fan av het mat som innehåller chili, jalapeño och dylika heta smakbomber så ta det i beaktning när ni läser mina tankar! 

Glaset fylls med en ljust bärnstensfärgad dryck som är klar och innehåller ”champagnebubblor” – skumkronan är ganska hög och är vit med gyllengula toner.
Näsan bjuds inte på någon nämnvärt het upplevelse utan består istället av en lukt av traditionell lager med lagom mycket malt och humle. Jag anar visserligen chili någonstans men lukten är återhållsam.
Jag smakar lite försiktigt och känner en ganska tjock smak av malt och något aningen fränt från chilin. Efter att ha låtit ölen skvalpa omkring i munnen en stund känner jag att det börjar hetta till – coolt!
Eftersmaken är ganska platt och lugn om man bortser från den ivriga chilihettan!
Jag provar en större mun och får nu smak på något träigt blandat med malt som sedan övergår i en rejält stickande känsla på tungan från den heta frukten.
Eftersmaken är nu beskare och domineras så småningom av smaken från chilifrukten och en hel del hetta. Det bränner i kinderna!
Tar jag en utmanande klunk så känner jag återigen malten tillsammans med en tydlig smak av chilifrukt.
Nu bränner det ordentligt, långt bak på tungan!

Ja, jag får sammanfatta med att jag verkligen tyckte att detta var en intressant och rolig öl. Chilihettan till trots så är det här en riktig törstsläckare med bett!
Älskar du chili så är det här definitivt en öl för dig!

Sammanfattning

Betyg 6/10
Artikelnummer 89263
Namn Helsingborgs Chilipeppar
Volym 330 ml
Pris 24,70:-
Land Sverige
Alkoholhalt 4,8%
Bryggeri Helsingborgs Bryggeri
2 comments to “Helsingborgs Chilipeppar”
2 comments to “Helsingborgs Chilipeppar”
  1. Hej!

    Har ingen koll på om du provar vilka ölsorter som helst eller hur du gör ditt urval. Tänkte bara rekommendera en öl som jag (och resten av middagsgästerna) tyckte smakade riktigt gott – Helsingborgs Pilsner (89610). En mycket god pilsner…

    Ha det! Lennart

  2. Tack för tipset, Lennart!
    Jag provar egentligen vad som helst och gärna det som andra rekommenderar så den här ska definitivt beställas!
    Passar på att stoppa in lite annat från Helsingborgs Bryggeri när jag ändå är i farten! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *