Lagunitas Cappuccino Stout

Jalapeño Cappuccino!Tiden har kommit till den andra höjdpunkten i Systembolagets T5 nyheter som släpps den 2:a april. New Dogtown Pale Ale från Lagunitas Brewing Company har jag ju smakat innan och tyckt att den var sådär mellanbra men den här gången handlar det ju faktiskt om en Stout!
Eftersom jag brukar sitta och tänka ganska mycket när jag avsmakar öl så är det inte sällan att jag ”släpar efter” på ölprovningar. Så även denna gång och därför hörde jag mina kollegors mumlande om jalapeñosmak redan innan jag kommit till de kraftiga stout-ölen. Tydligen är det ganska vanligt med den här smaksensationen som i vissa fall faktiskt beror på att man stoppat i peppar under torrhumlandet av ölen.
Nu ska det bli spännande att smaka ifall det funkar!

Den här rackarn var svårskummad men ger efter ett tag med sig och producerar en tunn krona av snabbt försvinnande ljusbrunt skum.
Drycken är mörkbrun och relativt klar – på kanterna skimrar den åt det röda hållet.
Jag stoppar näsan i glaset och får en ordentlig snyting på en gång! Här känner jag ingen cappuccinolukt men däremot en fruktig och fräsch, nästan rivig doft av färsk jalapeno eller habanero…wow! 🙂
Smaken berättar omedelbart för mig att det här är en stout med attityd – chililfrukten slår igenom här med men den peppriga hettan uteblir nästan helt – mycket intressant.
Eftersmaken är fräsch och påminner lite om paprika eller då såklart någon mild chillifrukt. 
Även efter flertalet avsmakningar så lyser cappuccinon fortfarande med sin frånvaro och jag saknar faktiskt kaffesmaken. Ryktet säger dock att den kommer efter en viss tids lagring så jag tror att jag ska köpa en flaska av denna oerhört trevliga stout trots sitt relativt höga pris.
Betyg 8/10
Artikelnummer 11743
Namn Lagunitas Cappuccino Stout
Volym 650 ml
Pris 89,50:-
Land U.S.A.
Alkoholhalt 9,2%
Bryggeri Lagunitas Brewing Company

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *