Leufstabruk: Leufsta IPA

Leufsta IPAEfter framgången med en riktigt bra Blonde som jag verkligen gillade så är det nu dags för att smaka Leufstabruk Bryggeris alldeles egna IPA.
Även denna gång så hade jag låtit ölen glömmas bort och till min fasa upptäckte jag att även denna var en månad ”gammal” – i en Blonde gör det kanske inte så mycket men en IPA… Här skall det ju finnas fräscha humletoner och fin malt – undrar just hur detta blir…Skummet känns svagt och bräckligt, det liksom faller ihop lite grann – kronan är smutsvit och dryga centimetern hög.
Drycken är lite smått grumlig och färgen lutar åt gyllene bärnsten.
Jag rycker till lite när jag stoppar näsan i glaset för det luktar lite udda här!
Jag tycker mig känna sommarvarma, våta växter och kemikalier (!?).
Undrar just hur den här rackarn ska smaka egentligen?
Jag är tar en mun i alla fall och känner omedelbart en dominant ton av humle som jag faktiskt inte alls kommer överens med – jag antar att det är Columbus Tomahawk men det vore också konstigt för den skall ju ha citrustoner… Nåja, något konstigt är det med den här ölen! Eftersmaken är torr och besk.
Min andra smak bjuder äntligen på lite mer malt men sen kommer den där ettriga humlen som stör mig med sin spretiga, retliga ”tistelsmak”.
Tar jag en vanlig klunk så känns ölen plötsligt lite intetsägande men självklart bjuder den på beska. Den säregna humlekaraktären är dock svagare och passar in lite bättre.

Nej, den här ölen tyckte jag inte alls om. Visserligen smakade jag ju på den en månad efter ”bäst före” datumet men såhär borde det väl inte smaka?

Sammanfattning

Betyg 3/10
Artikelnummer 89989
Namn Leufsta IPA
Volym 330 ml
Pris 24,20:- /st
Land Sverige
Alkoholhalt 6%
Bryggeri Leufstabruk Bryggeri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *