Mohawk Blizzard Imperial Porter

Blizzard 2013Nu till en mörk och stark stjärna på ölhimlen i juletider – Wicked Wines starka vinterporter som drar fram lika hänsynslöst som en rejäl snöstorm och endast lämnar kvar tystnad efter framfarten.
Mysigt? Jajemen – det här är trots namnet en rejält fruktig och skön porter som värmer själen snarare än att blåsa rakt igenom kläderna!
De Proef Brouwerij i Belgien har i år äran att ”fantombrygga” ölen som eventuellt blir årets bästa julklapp (att stoppa under granen och lagra i källaren).
Far är glad, tomten med! 

Snöstormen blåser in i glaset och virvlar lätt upp en enorm skumkrona med härliga kratrar i sin cremebeigea härlighet.
Drycken är helt oigenomträngligt svart med mörkbruna och röda toner – färgen gör att ölen känns tung och kraftig redan nu.
Med näsan i glaset känner jag ett bra drag av alkohol med mustiga, mörka och maltstinna toner. Någonstans anar jag honung och nötter.
Smaken påminner till en början om rörsocker, sen infinner sig en stum känsla av malt, russin och druvor (ja, jag vet att russin är torkade druvor 🙂 ).
Eftersmaken är besk och torr med vindruvsskal och ett rejält mörkt djup.
Ju mer jag smakar, ju mer känner jag av smaker från druvor, lakrits och valnötter men jag känner också av något som påminner om vin (!!).
Eftersmaken är nu stickig av alkoholstyrkan men ändå känner jag även druvskal, julnötsmix och kaffe.
Tar jag en klunk så bjuds jag på en kraftig smakupplevelse bestående av mustig malt och druvor. Eftersmaken är nu lite lugnare men biter ändå ifrån ordentligt med sin beska.

I sin dagsform så är Blizzard en riktigt stark sjua men om man skulle ta och lagra några flaskor i ett eller två år så misstänker jag att den siffran går i höjden ytterligare.
Med min hustrus underbara chokladmuffins så blir den en stark stjärna på himlen där frukten och honungen lyfts fram i fokus och kompletterar chokladsmaken så bra, så bra!

Sammanfattning

Betyg 7/10
Artikelnummer 11346
Namn Mohawk Blizzard Imperial Porter
Volym 330 ml
Pris 29,50:- /st
Land Sverige / Belgien
Alkoholhalt 9,7%
Bryggeri Wicked Wine / De Proef Brouwerij

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *