PangPang Brewery: Puttin’ in hours

Puttin in hoursDet lyser en illröd blipp på ölradarn, strax söder om Stockholm, och här betyder inte rött fara utan att du som ölnerd verkligen skall hålla koll på bryggeriet just där…
Bryggeriet PangPang må vara ett av sveriges minsta bryggerier men kvaliteten på de två öl som jag hittills har smakat är inget annat än helt fantastisk. Samtidigt som jag önskar att vi kan få större efterfrågan och tillverkning av bryggeriets ljuvliga öl så finns det också en känsla inom mig att det är just såhär som extremt välgjord, småskalig tillverkning smakar. Jag är nästan rädd att framgång och expansion också medför att den där ”nästan hembrygda” smaken försvinner men samtidigt… Fredrik Tunedal förtjänar verkligen framgång!

Nu till den berömda och många gånger slutsålda Pale Ale:n från PangPang: Puttin’ in hours:

Strax över den grumliga, brungula drycken som går i ljusa till mörka nyanser hittar jag ett blygsamt off-whitefärgat skum.
Lukten är som väntat fantastiskt krämig och frossar i smörkola men mitt i allt det där kommer också en mycket frisk och sval humlebris.
Munkänslan är tunn och len mot tungan och sensationerna består i en något träig maltsmak till en början som mognar och snart bjuder på en rejält knäckig malt som vägs upp fint av en frisk och återhållsam humle med ett snällt bett.
Någonstans i mitt sinne skriker det ”exotiska frukter” men jag kan i skrivande stund inte förnimma mig om vilken frukt det handlar om – möjligtvis passionsfrukt…
Eftersmaken är svagt besk.
En klunk efter jobbet bjuder mig glädjen av godis och en fräsch kyss av den försiktiga humlen. Jag upplever nu en smörig eftersmak i munnen där endast ett uns av beska stannar kvar.

Ja, skulle jag behöva jobba (och jobba över) lika mycket som Fredrik på PangPang så skulle jag verkligen behöva en belöning efter dagen och just nu kan jag inte komma på någon bättre belöning än denna – Puttin’ in hours.

Sammanfattning

Betyg 8/10
Artikelnummer 89596
Namn Puttin’ in hours
Volym 330 ml
Pris 39,90:-
Land Sverige
Alkoholhalt 5,5%
Bryggeri PangPang Brewery

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *