Stallhagen Pale Ale

Stallhagen PAFinns det något hopp för en ölentusiast eller finsmakare när man hamnar på en kryssning till Finland? Jag tog på mig reportermössan, satte pennan bakom örat, äntrade en Viking Line-båt och armbågade mig fram genom avdelningen som kallas (men förmodligen inte alls är) TAX FREE!

Visst skulle jag nog varit lite mer påläst innan jag började stoppa på mig de ölsorter som jag inte provat men förutom tre-packet med ”Desperados” så fick jag även med mig ett 4-pack med blandade öl från Stallhagen, något som jag inte skulle ångra!

Jag börjar med att smaka och berätta om deras Pale Ale som istället för humlebombardemang och citrusregn bjuder på något helt annat!

I det lilla, vackra glaset som följde med mitt paket häller jag upp min ale och observerar en krona som sträcker sig uppåt några centimeter, skummet är lite smutsvitt eller ”off-white” och lämnar tydliga spår på kanterna.
Drycken är grumlig och går i ljust gyllene orange färg.
När jag stoppar näsan i glaset möts jag av en riktig överraskning – det luktar inte alls så som jag vant mig att en Pale Ale ska. Istället möts jag av en ljuvlig doft av något övermogna äpplen! Visserligen finns det citrustoner blandat med jäst och malt här med men doften av äpplen dominerar, vad kul!
En försiktig smak av ölen visar att man inte sparat på krutet, här känner jag en mycket bastant maltbas som skickar signaler av smörkola och äpplen till hjärnan.
Eftersmaken är något torr och behåller mycket smak av malt och sirap.
En större mun ger mig nu mer kropp och mer malt. Munkänslan är len och mjuk.
När jag tar en finlands-färja-klunk, känner jag en fin och mycket god smak av malt, lite äpple, citrus och smörkola – helt fantastiskt gott!

Ny medhjälpare...

Ny medhjälpare…

Jag tycker att det här var en mycket god och väldigt välgjord Pale Ale som visserligen är lite snällare än vad jag är van vid men omväxling förnöjer! Den sköna kärleken från malt och äpple gör att ölen blir perfekt om man nu inte måste ha en humleattack utan är ute efter något mildare.

Sammanfattning

Betyg 8/10
Artikelnummer 30024
Namn Stallhagen Pale Ale
Volym 330 ml
Pris 28,30:-
Land Finland (Åland)
Alkoholhalt 6%
Bryggeri Stallhagen

Stallhagen Pale Ale finns tack vare Wicked Wine att beställa på Systembolaget. Klicka på länken i artikelnumret!

One comment to “Stallhagen Pale Ale”
One comment to “Stallhagen Pale Ale”
  1. Pingback: Torrhumlat.se | Stallhagen Baltic Porter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *