Strömsholms brygghus: Slussvaktaren

SlussvaktarenSå hoppar vi raskt över till den andra delen i den förhoppningsvis långa följetången som handlar om brygderna från det färgstarka bryggeriet i Köping…
Slussvaktaren är enligt dem själva:
”en ljus ale med mycket humlearom och god balans mellan malt och beska. En lättdrucken, väldigt smakrik öl. Passar bra som sällskapsöl, fungerar även utmärkt till mat, vi tycker den passar bra till lite mer kryddstarka rätter, men är inte heller dum till pizza”.
Själv avnjöt jag ölen tillsammans med Tacos och kan inte annat än att instämma att den passar en mer ”kryddintensiv” rätt!

Slussvaktaren har mycket vackert att se på under sin arbetstid – vad sägs t.ex. om 2 cm tjockt skum som lämnar fina spår på glasets kanter och en dryck som glänser av bryggarglädje i sina gyllenbruna färger?
Lukten är mycket frisk och fräsch och sänder ut tydliga toner av en karamellsmakande malt tillsammans med vacker humle.
Munkänslan är ganska tunn med lite beska – själva smaken är ren med något fruktigt och lite granna sötma.
I eftersmaken identifierar jag såklart malten och sedan en svagt metallisk smak som efter en stund tonar ut i en kolsyrad känsla på tungan.
Vidare smakprov bjuder på syrlighet och beska (som krusbär) samt en torr och lite besk eftersmak i kinden.
Så till min lilla, törstiga klunk!
Här får jag omedelbart en skön känsla – det här är en sval, god och lättdrucken öl som i munnen lämnar kvar den härliga svalkan tillsammans med en precis lagom beska.

Etiketten talar verkligen sanning och nu blir jag återigen glad över att ”marknadsföringssnacket” på flaskan faktiskt stämmer överens med innehållet!
Den här ljusa alen bjuder på en god balans mellan malten och humlen, den är lättdrucken och smakrik för den genre öl som den företräder.
Dock så bjuds jag inte på några vidare utmärkande kännetecken och någonstans måste väl ”väl avvägd” och ”god balans” betyda något i stil med medelbetyg?
Svårt att betygsätta denna läskande och sanslöst lockande ale är det men betyget blir…

Betyg 6/10
Artikelnummer 89898
Namn Slussvaktaren
Volym 500 ml
Pris 29,90:-
Land Sverige
Alkoholhalt 4,5%
Bryggeri Strömsholms Brygghus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *