Train Station: The Hoppy One

The Hoppy oneSå har turen kommit till en öl som faktiskt går att köpa i dagligvaruhandeln (vanliga mataffärer) – vi var förbi en välsorterad dylik när vi väntade på att sonens dansuppträdande skulle börja. I hyllorna i den ”vanliga” affären såg jag med glädje både denna folköl från Train Station Brewery men också ”En riktig lättöl” från Strömsholms brygghus (inlägg kommer snart).
Eftersom jag ofta kör bil när vi är iväg hos vänner och grillar osv så ser jag helst att jag dricker något med svagare alkoholstyrka, man vill ju köra lagligt på vägen hem..
Dilemmat har alltid varit att det är svårt att hitta goda lätt- eller folk-öl och jag har i princip varit förpassad till ”Nanny State” från Brewdog men nu ser det ut som att det har ljusnat rejält även när det kommer till de svenska bryggerierna!

Skummet är tjock och vitt med stora bubblor på taket och drycken som skvalpar försiktigt undertill är halvgrumlig med lite sediment. Färgen går i orange till lite mörkare med gyllenbruna toner.
Den luktar hyggligt fräscht när det kommer till humlen och malten lockar såklart med sin söta bakgrund.
Smaken är påtagligt besk och munkänslan lite tunn – jag känner en tydlig humlekaraktär med lite frukt (grapefruit) och har även i smaken en skön maltbas.
I andra smakomgången blir grapefruitsmaken (inklusive den torra beskan) mer påtaglig och eftersmaken är lång, besk, sval och frisk.

The hoppy one är lite för besk för min smak, jag hade nog uppskattat en mer blommig karaktär från längre torrhumling. Annars är detta helt klart en sann folkölsfavorit för mig, sitt relativt höga pris till trots (tror jag betalade runt 20:- för den).
Skriv gärna i kommentarsfältet vilka butiker som ni hittat ölen i – mitt exemplar fanns på Sabis (Fältöverstens Galleria).

Sammanfattning

Betyg 6/10
Artikelnummer N/A
Namn The Hoppy One
Volym 330 ml
Pris C:a 20:-
Land Sverige
Alkoholhalt 3,5%
Bryggeri Train Station Brewery
2 comments to “Train Station: The Hoppy One”
2 comments to “Train Station: The Hoppy One”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *