Adelsö Bryggeri: Rocket IPA

Rocket IPADet är ju alltid roligt att besöka Systembolagsbutiker där man inte brukar vara – speciellt nu när vi som konsumenter får bestämma lite mer om sortimentet.
I en närliggande butik som jag vanligtvis inte besöker hittade jag Adelsö Bryggeris Rocket IPA, tydligen en IPA so folk efterfrågar just här så varför inte prova?
Jag har för mig att jag smakat en red ale från Adelsö som jag tyckte var ganska OK så det skall bli intressant att se vad en ”RaketIPA” från dem innebär!

Skummet är i alla fall lagom högt på dryga tre centimeter och bär en gulvit krona som ser oerhört frasig och finbubblig ut – läckert!
Drycken är förvånansvärt klar och ganska ljus – påminner nästan om en mörkare lager i tonerna.
IPAn luktar torrt och härligt gräsigt av humlen – någonstans känner jag något syrligt och bärigt. Krispigt och fräscht helt enkelt!
Jag tar mig en liten mun och upplever en bred och mjuk munkänsla.
Smaken är ganska kärv och gräsig, någonstans lurar lite söt malt och en gnutta ”fräsch” lakrits (?).
Eftersmaken bjuder på torrhet på tungan och efter en stund lite gräs.
En större munfull ger sörre kärvhet och något som jag vill beskriva som ”instängd humle”. Malten har en bred bas men tillåts inte komma fram ordentligt – efter en stund smakar det lakrits och lite plastbytta.
Eftersmaken är nu sval och torr med gräsig humle och söt malt.
Kan inte säga att jag törstar efter en stor klunk men jag tar en lagom klunk ändå och känner av gräs och plast blandat med lite mustig malt.

Nä, detta var inte en IPA i min smak – humlen tar snedsprång och stör ut malten där den behövs som mest. Jag uppskattar grässmaken eftersom den bjuder på något fräscht men jag saknar fruktighet och smak från en dos med torrhumling!

Sammanfattning

Betyg 5/10
Artikelnummer 88905
Namn Rocket IPA
Volym 330 ml
Pris 27,40:- /st
Land Sverige
Alkoholhalt 6,0%
Bryggeri Adelsö Bryggeri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *