Kobe Lemon Beer

Under vår senaste semester i det uppåtgående solens land, vandrade vi en dag runt i det ljuvliga lilla samhället Arima, norr om Kobe. Långt uppe i bergen finns denna idylliska plats som både erbjuder naturliga varma källor, pittoresk småstadskänsla blandat med en fenomenal utsikt över det japanska landskapet.

När våra tomma magar behövde mättas, stannade vi till vid ett hål i väggen; en liten liten restaurang där mumsade i oss lite välsmakande ”tako yaki”. Förutom maten, råkade mina hungriga ögon landa en blick på utbudet av drycker, där en flaska som jag inte kände igen, lockade mig från första ögonblicket.

Egentligen fick restaurangen inte sälja flaskan oöppnad till oss, eftersom den var meningen att drickas till maten men vi fick ändå med oss ölen i en diskret påse som vi smugglade med oss till hotellrummet. Under eftermiddagen kunde jag inte hålla mig till tåls längre, utan smakade på ölen. Idag ångrar jag att jag inte köpte fler flaskor, men förhoppningsvis återvänder vi till Arima snart igen.

Jag måste även erkänna att jag totalt glömde bort att ta reda på vilket bryggeri som framställt denna underbara citronöl, och inte kan jag utläsa det från mina foton heller. Självklart uppdaterar jag inlägget om jag hittar namnet på skaparna!

Som avsmakningsglas använder jag hotellets lilla vattenglas; inte alls optimalt för att prova ölen fullt ut, men det visar sig räcka ändå. Väl upphällt i glaset observerar jag ett vitt, poröst skum som försvinner ganska fort. Ölen är disigt ljusgul och påminner till karaktären om en lemonad.

Brygden doftar påtagligt av rivet citronskal och bjuder på en skön men tunn lukt av malt men även lite limejuice blandat med grapefrukt.

Munkänslan i första avsmakningen är tunn, kall och frisk. Själva smaken avslöjar en ordentlig maltbas som i kombination med smaken av citronskal, skapar en frisk smörighet – nästan som citronsmör. Eftersmaken bjuder på en tunn maltkaraktär varvat med lite citronfromage med citronskal. Maltkaraktären påminner en del om den från en veteöl.

Andra omgången skänker mer utrymme åt malten. Citruskaraktären är nu nästan påträngande, nästan parfymerad och stickande. Helhetsupplevelsen är ändå grymt fräsch och fin. Eftersmaken denna gång är som en veteöl blandad med citronskal, eller citronfromage.

Jag tar en törstig klunk och blickar ut över Arimas fantastiska vyer. Nu känner jag en otroligt välsmakande blandning mellan det som jag vill likna vid vetemalt, blandat med en fantastiskt väl implementerad syra från citrusfrukter.

Detta är en snuskigt läskande och god citrusöl som jag längtar tillbaka till i skrivande stund. De syrliga tonerna är perfekta tillsammans med den späda, men ändå tydliga maltbasen. Som en sommaröl är detta en given vinnare och kulle passa perfekt som en läskande avslutning av en sommardag. Under hösten skänker den en längtan efter sommaren, solen och värmen.

Sammanfattning

Betyg 9/10
Artikelnummer Inte tillgängligt
Namn Lemon Beer
Volym 330 ml
Pris Vet ej
Land Japan
Alkoholhalt Okänt
Bryggeri Okänt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *