Mikkeller: Vår/Sommar 2013

SommarkärlekEn av de första ölen som jag provade i onsdags blev faktiskt det här underverket från Mikkeller – en pale ale där jag nu i efterhand ser anledningen till att jag gillade den så mycket.
Anledningarna heter centennial, simcoe, amarillo – tre av mina favoriter inom humleriket som jag tror har använts rikligt i flaskan här…
Som vanligt så briljerar bryggeriet i layout och stil på etiketten så redan här blir jag påverkad positivt och känner att detta nog kommer att bli en mycket fräsch upplevelse.

I glaset ligger en gyllene, grumligt orange dryck med ett tjockt, citronfromagefärgat skum som lovar att våren är här för att stanna.
Lukten spär på känslan av vår och toppar med en underbar doft av sommar på alla sätt – jag är redan kär!
Jag känner toner av fläder och citrus blandat med rabarber, örter och andra ljuvliga sommardofter.
Smaken är mycket fräsch, nästan parfymerad och munkänslan är relativt tunn.
Beskan är av den snälla sorten och försvinner likt en varm sommarbris.
När jag smakar vidare så känner jag lite mer jäst men annars är upplevelsen balanserad genom de olika omgångarna – jag får en otroligt läskande, torr känsla när jag sväljer ner en klunk av ölen.
Alla lovord till trots måste jag dock erkänna att jag blir lite besviken över att fruktigheten och blommigheten inte stannar kvar i smaken – det hade varit ljuvligt att få behålla den känslan lite längre.

I mina anteckningar så har jag givit Mikkeller Vår/Sommar 8/10 eftersom den är en fantastiskt god och enormt väldoftande dryck som är snäll mot kinderna men nu känner jag att jag faktiskt längtar efter att få köpa och dricka mer av den så jag får nog höja betyget med ett poäng.
Ett solklart köp!

Betyg 9/10
Artikelnummer 11606
Namn Vår/Sommar 2013
Volym 330 ml
Pris 29,90:-
Land Danmark (bryggd i Belgien)
Alkoholhalt 5,5%
Bryggeri Mikkeller (producent), De Proef Brouwerij (bryggeri)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *