Nääs Pale Ale

DSC_0280Jag har smakat några öl från Nääs Bryggeri tidigare men av någon anledning inte antecknat mina upplevelser för att publicera. Efter ett besök i Linköping plockade jag upp den här glänsande buteljen och kom faktiskt ihåg att anteckna vad jag smakade! Flaskan var väldigt svår att fotografera men ölen, den slank ned väldigt lätt…

Jag häller upp denna ale i ett provglas som kallas Craft Master One, ett riktigt skönt glas att hålla i och som hjälper till att boosta dofterna lite. Skummet är ljust och liksom väller upp i mitten efter jag har snurrat glaset lite grann. Kronans färg lutar åt gråvitt och den sträcker sig flera centimeter upp längs sidorna. Luktsinnet bjuds en ganska rejäl humledoft med typiska citrusdofter. Jag anar även lite smörkola och något som påminner om granbarr.

Första smakomgången ger en tunn och krispig munkänsla. Ölen är ganska besk till en början, ungefär som grapefruit men så småningom känner jag av malten också. Eftersmaken är aningen sträv med en tydlig grapefruktkaraktär.
Den andra smakomgången ger mig mer malt och en något snällare känsla av grapefrukt. Nu känns smaken bredare på något sätt, lite mer avrundad. Eftersmaken den här gången tycker jag är riktigt rolig; i munnen påminner det nästan som efter en sked grapefrukt (utan socker). En klunk Pale Ale ger mig en ganska mjuk smak av malt till en början och sedan en något mer balanserad grapefruktkaraktär.

Sammanfattninsvis är detta en sanslöst läskande Pale Ale, speciellt under en varm sommardag (jo, det regnade när jag provade ölen). En perfekt upplevelse när du tröttnat på att äta grapefrukt och vill dricka en öl istället!

Sammanfattning

Betyg 7/10
Artikelnummer 30376
Namn Nääs Pale Ale
Volym 330 ml
Pris 23,60:-
Land Sverige
Alkoholhalt 4,9%
Bryggeri Nääs Gårdsbryggeri

Glaset som jag provade ölen i heter ”Craft Master One” som Sejdelshoppen skickat mig för utvärdering.
Nääs Pale Ale finns i lokala butiker i Östergötland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *