Om provningar och antalet blogginlägg…

Ny medhjälpare...

Ny medhjälpare…

Hej på er allihop!
Jag tänkte bara berätta lite om vad som händer här på min blogg. Jag startade torrhumlat.se för ungefär två och ett halvt år sedan, egentligen mest för att sluta infektera vår matblogg FoodieYuko med en massa öl. Jag har haft två konkreta mål i mitt recenserande av öl där det första var att bli ”erkänd” och godkänd av Systembolaget för att få möjlighet att provsmaka ölen som släpps. Det andra målet var att tjäna pengar på bloggen men det gav jag upp eftersom jag tycker att reklam passar de större formaten av skrivande.
Ganska snart lyckades jag få ett godkännande att recensera Systembolagets nysläpp, något som jag till en början tyckte var väldigt spännande och intressant.

Systembolaget har under förra året ökat frekvensen i nyhetssläppen, vilket innebär att ölprovningarna nu sker varje månad. Mängden öl som skall avsmakas har även ökat lavinartat, något som bådar gott för oss intresserade!
I december förra året fick jag uppmaning att anmäla mig till provningarna under 2015 och det var väl först då jag stannade upp och började tänka…
De läsare som har hört av sig till mig och kommit med positiv återkoppling har alltid berättat att det är den personliga och i det närmaste oprofessionella stilen som jag har förmedlat i recensionerna som de gillar allra mest – mycket uppskattat! När jag tittar tillbaka på de senaste texterna jag skrivit om Systembolagets nyheter, slår det mig att de är ganska långt ifrån det som jag egentligen ville med bloggen. Jag ville förmedla spontana upplevelser, invävda i personliga känslor, skrivet på ett språk som även ”nybörjare” inom hantverksöl förstår. Det som finns i snabbrecensionerna från provningarna är inte något sådant längre utan lutar mer åt korta anteckningar med smaker, lukter och snabba känslor.

Torrhumlat.se handlar om kärleken till hantverket och glädjen i att smaka riktigt intressanta och välgjorda öl och därför har jag tagit ett beslut som jag hoppas att ni läsare kommer att uppskatta!
Jag kommer inte längre att deltaga i de provningar som Systembolaget anordnar. Anledningarna är helt enkelt att jag under en tid känt att det känns som ett ”jobb” att sitta och plöja igenom 60-70 öl under några få timmar.
Istället kommer jag att fortsätta mitt utforskande av beställningssortimentet, jag kommer att fortsätta köpa på mig öl under mina resor och jag kommer att fortsätta recensera öl som bryggerier vill skicka mig. Anteckningsblocken kommer att fyllas och blogginläggen kommer att fortsätta.

Inläggen kommer inte att vara enligt något speciellt schema utan publiceras när jag är klar med recensionerna och lyckas plita ner mina känslor i text. Ofta tittar jag tillbaka på texter som jag är stolt över (t.ex. Sigtuna Brygghus Prince of Darkness) och önskar att jag kunde skriva så igen. Jag tror att jag har kommit på hur – att sitta länge med en öl, anteckna vad den smakar men framför allt berätta hur det känns att dricka den.
Jag tror att det blir roligare att läsa då och framför allt blir det roligare för mig att skriva om ölen!

Jag hoppas att ni förstår mig och tänker lite som mig – en hobby och en njutning får aldrig bli som ett jobb, då har man hamnat fel!
Kommentera gärna och berätta vad ni tycker om mitt beslut. Rekommendera gärna öl som jag kan skriva om och fortsätt hålla ögonen på bloggen så lovar jag att smaka på och skriva om öl från hjärtat igen!

Skål, mina vänner!

One comment to “Om provningar och antalet blogginlägg…”
One comment to “Om provningar och antalet blogginlägg…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *