Pang Pang Saison

PangPang SaisonJag råkade av en händelse hamna på Systembolaget vid slakthusområdet utanför Globen för några veckor sedan och när jag gick in i butiken anade jag inte hur dyrt det skulle bli…
Märk av min förvåning när jag inte bara hittade Hökarängen IPA och Puttin’ in hours från Pang Pang utan även en Saison och deras Cookie Stout!
Med tanke på att jag alltid köper Pang Pangs öl så fort jag ser dem så var jag ju tvungen att ta en eller två av varje och nu skall ni få reda på hur en Saison smakar, made in Hökarängen!

Jag gillar öl som skummar mycket och givetvis så bjuder denna saison på ett högt, gyllenvitt skum med frasiga luftbubblor. Kronan sjunker långsamt ned med kanterna först vilket ser lite lustigt ut.
Drycken är halvt grumlig och färgen går åt det gyllene, mörkt orange hållet.
Jag stoppar näsan i glaset och känner en tjock doft av malt och jäst tillsammans med en härligt frisk och bitig citruston.
Med ölen i munnen kan jag konstatera att Pang Pang gått lite utanför ramarna…
Istället för en tunn och frisk känsla så bjuder den här tolkningen på en ganska tung maltbas där humlen får bra med plats och jästkaraktären hålls långt bak i kulisserna.
Jag får en härligt syrlig sensation bak på tungan och eftermsmaken bjuder på samma sak fast med en lite mer stickande känsla på tungan – malt och citrus stannar kvar länge.
Den andra smakomgången handlar om humlens smak men också om ett virrvarr av andra smaker såsom tjock malt, syrlighet, jäst och lite bröd.
Jag tycker faktiskt att mängden smaksensationer nästan tenderar att bli ”lite väl mycket” men sedan kommer själva slutsmaken och välsignar mig med en genomtänkt grundsmak.

Ja, jag antar att detta klassas som en ”komplex” saison och jag måste beundra Pang Pang för de robusta, progressiva öl de skapar. Det här är inget undantag alls – jag tycker mycket om den men personligen gillar jag faktiskt en saison som är lite ”enklare”. Jag saknar också jästen lite här men som sagt – Pang Pang kan inte göra annat än riktigt bra öl och det här är en av dem!

Sammanfattning

Betyg 7/10
Artikelnummer 88183
Namn Pang Pang Saison
Volym 330 ml
Pris 50,20:-
Land Sverige
Alkoholhalt 6,0%
Bryggeri PangPang Brewery

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *