Givet köp 1:a augusti 2013 (del 2/2): Rodenbach Caractère Rouge L.E.

Caractere rougeJag har man tagit del av unik ölhistoria!
Jag har nämligen provat Rodenbach Caractère Rouge Limited Edition 2013, en unik öl som endast tappats i 56.000 flaskor där 20.000 exporterats och endast 3000 landat i Sverige.
Återigen är det en välkänd mästerkock som ligger bakom förädlingen av Rodenbachs tvååriga lagrade Caractère Rouge, denna gång heter han Viki Geunes och driver den Belgiska restaurangen ’t Zilte som har belönats 2 stjärnor i Guide Michelin.
Förädlingen består i att man urlakar eller macererar frukter i ölet under sex månader efter den vanliga lagringen i två år.
Resultatet, mina vänner, är helt fantastiskt – så fantastiskt att jag faktiskt misstog hallon för jordgubbar i anteckningarna.
Det kan ju vara så att blandningen av körsbär, hallon och tranbär som gör att det smakade jordgubbar i min mun men det är ju heller inte omöjligt att jag fortfarande är den nybörjare som jag utger mig för att vara 🙂
Strunt samma – det här är en helt fantastisk öl och även om mina lite mer erfarna kollegor i ämnet tycker att den är för rik på ättiksmak så kan jag inte annat än att rekommendera den här ljuvliga frukt/bär-ölen å det varmaste!
Köp den om du får tag på den och ta del av en liten bit ölhistoria du med!

Anteckningar från provningen:
Skummet är somrigt jordgubbsvitt och kan helt enkelt inte dölja någonting av den lockande, smått grumliga, röda drycken i glaset. Jag vet inte varför men min hjärna är helt inställd på att detta är ett jordgubbsöl…
Lukten är helt fantastiskt överraskande och bjuder en söt och syrlig upplevelse av övermogna jordgubbar eller jordgubbsvin – hade jag rätt redan från början?
Smaken är otrolig – jag kan inte tro att detta är ett öl. Här kommer mer av de övermogna jordgubbarna, blandat med typisk belgisk sötma och syrlighet, underbart!
Eftersmaken är torr och stram, trots vinets, förlåt – ölets sötma. Mycket bra känsla i munnen efter en klunk.

Sammanfattning

Betyg 9/10
Artikelnummer 11004
Namn Caractére Rouge Limited Edition
Volym 750 ml
Pris 99:-
Land Belgien
Alkoholhalt 7,0%
Bryggeri Palm Breweies (och Rodenbach)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *