Torrhumlat utforskar Japan

I veckan beger jag och min familj oss iväg till Japan under några veckor på semester – det blir riktigt intressant eftersom jag personligen inte bara älskar öl, utan elektronik, prylar och spel. Vi kommer att besöka fyra mer eller mindre stora städer; Kobe, Osaka, Kyoto och Tokyo och givetvis kommer jag att hålla ögonen öppna efter nya upplevelser inom öl-universat.

Nu vill jag be om en tjänst…

Den uppåtgående solens land har länge varit känt för sin fantastiska, lena whiskey, sin sake och sin rena, enkla lageröl. Under senare år har dock fenomenet ”hantverksöl” välsignat även Japan. Under flertalet provningar i Systembolagets regi, har jag fått njuta av en del välbryggda skapelser där otippade kort som IPA och stout stått på menyn.

Även under våra resor i Thailand har jag märkt av det japanska inflytandet eftersom flaskor från bland andra Hitachino Nest Beer börjat invadera hyllorna. Japan är alltså på frammarsch även när det kommer till småskaligt bryggande (om nu något är ”småskaligt” i Japan).

Jag tänkte skriva lite grann om mina upplevelser från ö(l)riket Japan under, eller efter vårt besök och jag hoppas att du ser fram emot att läsa om detta. Vad jag tänkte fråga dig som läsare är nu ifall du har varit i Japan och isåfall om du har några tips på öl jag borde prova eller ställen vi borde besöka?

Börja skriv i kommentarsfältet, eller på Facebook – alla tips mottages tacksamt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *